Plesner
Maplesoft
Fagerberg

BILLEDER
Klik for stort format


ARTIKLER
Under samme emne(r):


Falck forventer at spare Arriva for 4 mio. liter brændstof

Lagt på den 14/01-10

Et nyt intelligent flådestyringssystem fra Falck ligner lidt et Columbus-æg: Falck Sirius-systemet analyserer chaufførers kørevaner og optimerer kørslen, så virksomheden opnår markante besparelser på brændstof, tid, økonomi og CO2-udslip.


Arriva er næsten i mål med at implementere flådestyringssystemet Sirius, og Netbus er lige gået i gang. Fælles for begge virksomheder er, at de allerede i 2010 opnår væsentlige besparelser med Falck Sirius, som gør det muligt at optimere kørslen i samarbejde med chaufførerne. Systemet analyserer data ud fra en bevægelsessensor, en GPS-enhed og data fra køretøjets computer. De sammenholdte data gør det let for vognmanden at sætte ind på de områder, hvor kørslen kan forbedres.


”Det unikke ved Falck Sirius-flådesstyringssystem er, at det analyserer data ud fra tre teknologier. Pludselige opbremsninger, kraftig acceleration og hårde sving giver uøkonomisk kørsel, og her får chaufføren direkte besked fra en lysindikator, der er placeret i bussen eller lastbilen, som fortæller, at chaufføren nu kører uøkonomisk og uhensigtsmæssigt,” siger Leif Søndergaard, markedschef for Transport- og Industrisektoren, Falck.


  Store besparelser i vente for Arriva og Netbus
Arriva og Netbus kan allerede nu se frem til store besparelser med hjælp fra Falcks flådestyringssystem. 2.300 Arriva-busser i Norden er ved at få installeret systemet, og det vil betyde en besparelse på fire mio. liter brændstof. Derudover forventer de danske Arriva-busser at nedsætte CO2-udslippet med hele 12.000 tons i 2010.


”Vi forventer, at flådestyringssystemet tjener sig hjem på blot et halvt år, og det er derfor en rigtig fornuftig investering. Efter flere tests har det vist sig, at vores busser kan køre 10 procent længere på literen. Dertil kommer mindre slitage og færre skader,” siger projektchef Lars Bonke, Arriva.


Efter en endt køretur kan chaufføren se på flådestyringssystemet, hvor miljørigtig den samlede tur har været ved hjælp af lysdioderne i bussen. Herudover kan lederen bruge systemets rapporter og data til en samtale med chaufføren om, hvilke steder på ruten køretøjet har været udsat for hård og uhensigtsmæssig kørsel og belastning. Det kan fx være, at en chauffør – uden at lægge mærke til det – bremser lidt for hårdt i det samme sving hver gang. Og i en stor flåde betyder disse uvaner meget. Flådestyringssystemet fra Falck giver overblik og kontrol over turen og kørslen, og chaufføren har enkelt og let mulighed for at ændre sine vaner.


  Branchen bliver grønnere
Hvis transport- og logistikbranchen begynder at anvende løsningen, forventer Falck, at virksomhederne vil kunne opleve markante besparelser, og de vil samtidig udlede væsentligt mindre CO2.
Udover Arriva og Netbus har Nobina og en række andre transportvirksomheder vist interesse og er allerede ved at teste systemet på egne køretøjer. Herudover er både Forsvaret i Tyskland og Danmark interesserede i systemet, der ved et forsøg i det israelske forsvar gav brændstofbesparelser på 14 procent og samtidig reducerede 75 procent af skaderne.


  Om Falck
Falck er en nordisk baseret virksomhed med aktiviteter i store dele af Europa og repræsentation på fem kontinenter. De fire forretningsområder: Assistance, Healthcare, Træning og Redning udgør tilsammen Falcks forretning. Falcks aktiviteter er rettet mod at forebygge ulykker og sygdom, at yde assistance i katastrofe-, ulykkes- og nødsituationer og at hjælpe mennesker med at videreføre livet efter sygdom eller ulykke. Globalt set er Falck førende inden for rednings- og sikkerhedskurser til især medarbejdere i offshoresektoren og den maritime sektor. Desuden er Falck den største ambulanceoperatør i Europa.


http://www.falck.dk

TECH-NET annoncering

Industrielle sensorer og systemer til automationsindustrien

LogoPepperl+Fuchs er leverandør af industrielle sensorer og systemer til automationsindustrien samt Ex-sikret udstyr til eksplosionsfarlige miljøer, herunder olie, gas, kemisk og petrokemisk industri.

FTC teknologi til dosering og regulering

LogoDanova præsenterer: Triangle System med FTC (Field Time Control) teknologi til dosering og regulering af faste stoffer og super absorberende granulat. Specielt designet til at måle materialer med lav dielektrisitetskonstant (dK)

Nyt fra Løwener

LogoKære Læser Hos Løwener har, vi ligesom alle and, set frem til forårets komme - ikke bare på grund af de lysere tider og de mildere vinde, men også fordi vi nok engang står klar ,med en bred og varieret vifte af tekniske produktnyheder, informationer og gode tilbud, vi gerne vil dele med og tilbyde vores store læserskare.

HH Instruments A/S tilbyder viden og erfaring

LogoHH Instruments har i mere end 30 år markedsført ultralydsflowmåler, gasdetektorer, RPM måleudstyr og baneinstrumentering.

Festo leverer innovative løsninger til industri-og procesautomation.

LogoFesto leverer finder den rigtige løsning – med pneumatisk, servopneumatisk og elektrisk bevægelsesteknologi samt de tilhørende services.

Vælg en professionel samarbejdspartner

LogoMed viden og erfaring til at give jer en reel rådgivning om jeres måleopgaver i processen, desuden kan Insatech tilbyde en helt individuel tilpasset service eller aftale om kalibrering af jeres procesudstyr.

Flowmåling - alle typer

LogoVortex Damp/Energi flowmåling, magnetisk-Induktiv, bærbar clamp on flowmåler m.fl.

PROCES-DATA - leverandør af:

LogoFlowtransmittere til fødevareindustrien – Fieldbussystemer - Automationsudstyr til proces- og maskinstyring – SCADA-software – Komponenter såvel som komplette projekter. Alle produkter bliver udviklet og produceret på egen fabrik i Danmark.

>> Annoncér